onsdag 4 november 2009

gäddor

Snart är det dags att avsluta projektarbetets rapportdel. Deadline idag. Ämnet som avhandladets var E. coli och lite kolera. Bajsbakterier. Vårt arbete går under det festliga namnet "Diarrésjukdomar i det tropiska bältet". Ja, det är festligt när det är glatt.

Så underbart ändå att ha det avklarat. Våren lär bli åtskilliga kilon lättare om man tänker på att en fet, dryg 100-poängare projektarbete är klar och over and done with.

Lenny skulle häromagen skriva en novell i svenska. Den skulle innehålla ett problem, en upplösning och en knorr. Problemet var att 99-årige Melker (som ska fylla 100 imorgon) har ett tråkigt liv och vill att något kul ska hända på hans födelsedag. Fast det kommer inte hända, för han bor i en "beige servicelägenhet" och hans liv är allmänt lame. Japp. Upplösningen kommer dock när servicelägenhets-föreståndaren efter många om och men går med på att okejdå, han kan väl få gå ut och plocka svamp då, om han verkligen måste. Det är ju trots allt hans födelsedag. Alltid något, tänker Melker, och hasar ut till skogsbrynet för att lägga vantarna på kantareller och allt annat gott.
Knorren då? Jodå, Melker råkar av misstag få ned ett antal så kallade "magic mushrooms" i svampkorgen och spenderar resten av dygnet i ett psykedeliskt, regnbådsskimrande rus. Det blir hans bästa födelsedag någonsin.
Det tyckte jag var en fin historia!

Inga kommentarer: