måndag 15 augusti 2011

make you participa-a-a-te

Ibland kan man sitta hur länge som helst och läsa olika trådar på diverse forum.
Det som är intressant med såna trådar är att man verkligen inser hur pass icke unik man är - särskilt vad det gäller tankar kring musik och hur man associerar kring musik. Inte minst intrumental musik som lämnar associationsbanorna oblockerade och möjliggör för en att tänka lite hur man vill. Det är så... nämnvärt.
Crystal Castles andra album (II) funderade jag mycket på när jag vrålkörde plattan på repeat och fick till sist en väldigt distinkt känsla av att det var ett konceptalbum på temat "livet och dööhden" (kanske inte helt objektiv association med tanke på albumets framsida - dvs. kyrkogård + matchande gravsten + barn). När jag sedan googlar albumfakta och hamnar på flera olika fan-forum visar det sig att ungefär samtliga som lyssnat på skivan har exakt samma idé. Hur kommer det sig att en bunt helt olika människor (från alla möjliga ställen i världen) kan tolka INSTRUMENTAL musik så liknande - till och med få samma visuella idéer av ett enda spår? Om man bortser från "hintar" rörande eventuellt albumkoncept som kan dölja sig i albumomslag, låttitlar och liknande, så är det ganska fascinerande.

Bara lite tankar såhär en regnign morgon. En första klassens djupgående musikanalys från en som fick IG i musik i åttonde klass.