tisdag 2 september 2008

Vackert land

Och så kom jag bara helt apropå ingenting att tänka på vilket bra land Sverige är egentligen, i alla fall när det gäller vissa saker. Tandvård till exempel. Jag ska få tandställning och det är ganska tidskrävande med allt vad det innebär i fom av röntgenplåtar, remisser, borttagna tänder och utprovning. Jobbigt, kan man tänka - fast tänk ett steg till. Tänk alla resurser och allt slit från tandläkarsidan - allt trix och fix med att konstruera en unik, perfekt tandställning med exakt rätt egenskaper till MIG, till bara en enda person. Och det är gratis för den här personen, för mig. Jag behöver inte betala ett jäkla öre. Trots att arbetet med material och tidsåtgång säkert är värt någonstans runt 50 000 kronor.
Gratis.
Ett vackert land vi bor i!

Sedan är det en annan sak att det suger att dra ut tänder. När min personlige tandläkare (jag har sprungit i de där trapporna så många gånger nu att det nästan känns som om jag är kompis med hela crewet) började bända loss tanden med något som liknade en skruvmejsel var det inte dödskul. Men men. Jag blir snygg sen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din tandreglering är inte gratis. Det är vi andra som arbetar och betalar skatt som betalar din tandregleringen

Hanna sa...

gemensamt betalade skattepengar i alla fall - alla hjälper alla. jag skulle vara glad att betala skatt om jag visste vilket enormt skydd jag hade att falla tillbaka på.